Activiteiten

Activiteiten

PRODUCTEN EN DIENSTEN


CombiNet staat voor het creatief combineren van (netwerk)technologie om te komen tot een oplossing op maat. Een oplossing met maximaal comfort voor de klant als doel.


Netwerken en ICT zijn de hoofdmiddelen om dit te bereiken, maar aangezien netwerktechnologieën  zich de laatste jaren niet meer beperken tot het klassieke kantoorlandschap, gaat dit verhaal verder en breder. Het aantal toepassingen dat van een computernetwerk (inclusief het  internet) gebruikmaakt is niet meer te tellen en beperkt zich ook al lang niet meer tot kantooromgevingen. Denk maar aan die iPad thuis, en dat je daarmee je smart-TV kan bedienen of kan zien wie er aan de deurbel staat terwijl de loopband online je prestaties registreert.

CombiNet richt zich tot KMO’s, vrije beroepen en particulieren.

De hoofactiviteiten van CombiNet bestaan vooral uit:

 • Levering, installatie en configuratie van en onderhoud op alle ICT hardware (laptops, desktops, servers, netwerkcomponenten enz.)
 • Verkoop van hardware en software
 • ICT  en netwerk Consultancy
 • Advies over comfortoplossingen (domotica/home automation, home entertainment, IP gebaseerde (veiligheids)toepassingen)
 • IP gebaseerde toepassingen (bvb. toegangscontrole, parlofonie, etc)

ICT


Het lijkt wel vanzelfsprekend in deze tijd gebruik te maken van een netwerk, maar voor velen beperkt deze gedachte zich tot het gebruik van internet of delen van bestanden. Dit is slechts een fractie van de mogelijkheden!

CombiNet heeft ruime en jarenlange ervaring met algehele ICT voor bedrijven, van kleine kantoren tot (datacenter) consultancy voor grotere bedrijven.

Al gedacht aan de volgende niet beperkende lijst van toepassingen?

 • Hulp op afstand (overname van uw computerscherm bij problemen)
 • Camerabewaking (met “IP camera’s”)
 • Domotica/automatisatie van gebouwen
 • Toegangscontrole (openen van deuren met badge, vingerlezer en toewijzen van deuren aan personen)
 • Videofonie (met perfect beeld zien we er aanbelt, en dit op computer, iPad, smartphone en van eender waar)
 • . . . . .

Domotica en Comfortoplossingen


Domotica (ook wel huisautomatisering) is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica.


De officiële definitie van domotica is: “De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven.” Bij domotica draait het dus niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook om de dienstverlening van buitenaf naar de woning.


Even iets technischer: Domotica houdt in dat sensoren instaan voor de bediening van actuatoren door tussenkomst van een processor of controller of computer. Dit soort van automatisatie bestaat al heel lang in de industrie, en we kunnen besluiten dat Domotica inhoudt dat de mogelijkheden van de industriële bedrijfsautomatisering toegepast worden op een woning.


Huisautomatisatie is echter zonder meer het overwegen waard bij zowel nieuwbouw als renovatie omdat het de hele elektrische installatie flexibel maakt (ook in de toekomst), programmeerbaar, veranderbaar en relatief gemakkelijk zelf te plaatsen. Verder kunnen er ook de rolluiken, poorten en verwarming mee gestuurd worden waardoor die hun aparte regelapparatuur wegvalt. Ook is het zeker niet zo duur als er beweerd of verwacht wordt! Rekening houdend met het inbegrepen extra comfort en de manier waarop energie kan worden bespaard zijn we er zelfs van overtuigd dat er een groot deel, zoniet alles van de investering op termijn kan terugverdiend worden.

Spijtig genoeg heeft de term domotica de laatste jaren een negatieve bijklank gekregen omdat er in de media steeds weer vooral het voorbeeld opgevoerd werd van een bewoner die met zijn GSM zijn bad deed vollopen. Technisch is dit geen probleem, maar het voorbeeld is extreem en behoorlijk onnuttig. Dit soort onzinnige voorbeelden maakt dat ook ik het woord niet graag gebruik omdat er keer op keer onterecht negatief op gereageerd wordt...

Combinet kan u volgende diensten aanbieden:

 • advies aan zelfbouwers
 • basisprogrammatie (nieuwbouw/renovatie) of toevoeging van complexere zaken (sferen, condities, combinaties, klokken, …) aan bestaande installaties
 • aan huis training zodat de bouwheer/eigenaar zelf verder aan de slag kan of wijzigingen zelf kan doorvoeren

Cloud


Het woord "Cloud" is niet meer weg te denken. In feite betekent het slechts dat je een abonnement neemt op een bepaalde dienst die dan volledig voor jou wordt voorzien, onderhouden en beheerd. 

Domeinregistratie

Of u nu e-mail, een website of ftp wil, alles begint bij de registratie van uw domeinnaam. En dat geldt niet alleen voor bedrijven, dit is ook perfect mogelijk voor particulieren en verenigingen.


 • CombiNet zorgt voor registratie, overname of verhuis van domeinnamen.
 • Andere extenties zoals .com .net .eu .nl ... kan u ook aanvragen.
 • Wij kunnen zorgen voor of helpen bij het opzetten van e-mail addressen en websites.

Microsoft 365

Voor KMO's en vrije beroepen hebben wij een zeer ruime ervaring met de Cloud oplossingen van Microsoft.


Vraag gerust naar uitleg of schrijf gratis en vrijblijvend in op een 30-dagen proefabonnement om dit onbeperkt uit te proberen!